Restauratiecursus

Bent u in het bezit van een klassieker die de tand des tijds niet goed heeft doorstaan en jeuken uw handen om deze carrosserie problemen aan te pakken, maar beschikt u niet over de nodige kennis en/of ervaring?
Dan is deze 5 daagse weekcursus vast iets voor u!

U leert onder begeleiding van een ervaren restaurateur aan uw eigen klassieker lassen en/of plaatwerken.
Tevens word er u geleerd om met de hand en eenvoudige gereedschappen plaatwerk te vormen zodat u thuis geen compleet ingerichte werklplaats nodig heeft om het restauratiewerk voort te zetten.

De cursus word gehouden in een professioneel uitgeruste werkplaats waar normaal het restauratiebedrijf in volle gang is.
Iedere cursist krijgt zijn eigen werkplek met het benodigde gereedschap tot zijn beschikking. Wanneer u de benodigde kennis en techniek onder de knie heeft kunt u uiteraard gebruik maken van de professionele machines in de werkplaats.

Bij aanvang van de cursus ontvangt u een veiligheidsbril, gehoorbescherming en een set lashandschoenen die uw eigendom worden.
Tevens is 0,5 m2 zinken plaat van 1 mm dik, 2 doorslijpschijven 1 mm en een afbraamschijf 6mm bij de prijs inbegrepen. Overige benodigde materialen kunnen tegen inkoopprijs aangeschaft worden.
U dient zelf te zorgen voor beschermende kleding, het liefst een katoenen overall en werkschoenen met stalen neuzen.

 

Waarin onderscheiden wij ons van andere aanbieders van restauratiecursussen?

 

 • U mag uw eigen klassieker of onderdelen meenemen en hieraan werken
  Uw klassieker mag uiteraard gestald blijven staan tijdens de cursusduur
 • De cursus is in zijn geheel toegespitst op de persoonlijke wens van de cursust.
  In de week voordat de cursus begint kan uw klassieker gebracht worden op een afgesproken tijdstip zodat wij uw wensen door kunnen spreken.
 • Geen saaie theorielessen en daardoor verloren uren, maar direct aan de slag!
  De theorie leert u in de praktijk.
 • Per cursus zijn er maar 3 deelnemers, zodat u alle begeleiding en uitleg krijgt die u nodig heeft.
 • De restaurateur staat deze dagen continu tot uw beschikking en zal helpen met de restauratie van uw geliefde oldtimer.

Na deze cursus zult u vol vertrouwen het restauratiewerk in eigen beheer kunnen voortzetten.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De kosten voor de 5 daagse weekcursus bedragen 869 euro exclusief 21% BTW  (1051,49 euro inclusief) en is compleet verzorgd met onbeperkt koffie, thee, frisdrank en elke dag een lunch.

Bij afronding van de cursus heeft u het cursusgeld al grotendeels terugverdiend doordat uw klassieker tijdens de cursus al deels gerestaureerd is.
U hoeft deze klus dus niet meer uit te besteden!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helaas hebben wij het momenteel zo druk met het reguliere restauratiewerk dat wij in tegenstelling tot voorgaande jaren niet maandelijks een cursus kunnen aanbieden. Houd de site in de gaten voor nieuwe data!

 
2018

 

CURSUSWEEK 15 JANUARI T/M 19 JANUARI       VOL!
                                                                             
CURSUSWEEK 12 MAART T/M 16 MAART              VOL!

CURSUSWEEK 14 MEI T/M 18 MEI                             VOL!

CURSUSWEEK  JULI T/M 6 JULI                                 VOL! 

CURSUSWEEK 3 T/'M 7 SEPTEMBER                       VOL! 

CURSUSWEEK 15 T/M 19 OKTOBER                        VOL!

CURSUSWEEK 26 T/M 30 NOVEMBER                     VOL!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2019

CURSUSWEEK 28 JANUARI T/M 1 FEBRUARI     VOL!

CURSUSWEEK 18 T/M 22 MAART                             VOL!

CURSUSWEEK 6 T/M 10 MEI                                      VOL!

CURSUSWEEK 24 T/M 28 JUNI                                  VOL!
                

 De ervaring leert ons dat de cursussen snel vol zitten, twijfel dus niet te lang met aanmelden------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie of aanmeldingen/reserveringen kunt u contact opnemen met Jacco van Wel op 06 55381871 of 0411 764022 of stuur uw mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Uiteraard bent u ook welkom om eerst eens een kijkje te komen nemen in ons bedrijf.

Enkele recensies van voorgaande cursisten kunt u lezen in ons gastenboek, tot nu toe hebben we 26 cursussen voltooid met in totaal 77 tevreden cursisten.

 

 

Cursist Erwin is zijn Velam Isetta aan het demonteren.

 Cursist Erwin is zijn Velam Isetta aan het demonteren.

 

Cursist Raymond is een stuk plaatwerk aan het vormen zodat hij een door roest aangetast deel van de bodem van zijn Peugeot 404 kan vervangen.

 

 

 

 

Uniek in Nederland!

Dit is echt uniek!

Een restauratie/plaatwerk cursus waarbij u werkt aan uw eigen klassieker onder begeleiding van een ervaren restaurateur. Als dat geen voldoening geeft...Kijk voor meer info bij 'restauratiecursus'