Referenties

Ewoud Felderhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Beste Jacco en Saskia,
Via deze weg nog enorm bedankt voor de geweldige week (6 t/m 10 augustus) gedurende de restauratiecursus! Ik heb enorm veel geleerd over hoe mijn auto in elkaar steekt, plaatwerk vormen en lassen. Dit is een uitstekende basis om thuis mee verder te gaan; alle vaardigheden worden aangeleerd met gereedschappen waarover je thuis ook kunt beschikken. Ook wordt de tijd genomen om alles duidelijk uit te leggen en om je als beginnend plaatwerker op weg te helpen. Een aanrader dus voor degene die graag zijn handen uit de mouwen wil steken om zijn oldtimer in goede staat te brengen of te houden.

 

Frits van Harten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Nogmaals hartelijk dank voor het met de hand fabriceren van het luchtfilter voor mijn Facel Vega FV4, de zgn. Batwing. Het past perfect en is niet van het origineel te onderscheiden.
Veel succes in het nieuwe pand!

 

Bas van Lammeren

Kun je in 1 week leren hoe je een oldtimer met beperkte middelen kan opknappen? Bij Van Wel Oldtimer restauratie maak je in ieder geval een goede start.
In 1 week leer je de basis techniek van metaal bewerken, lassen en een inzicht hoe de auto qua plaatwerkmateriaal in elkaar steekt. Onze VW T2B bus heeft behoorlijk wat roestplekken en de meest urgente (bij voorruit links en rechts) hebben we in deze week volledig kunnen aanpakken.
Voordat ik het in de gaten had lag de voorruit eruit en stond ik met een haakse slijper een gat in onze bus te slijpen. Al snel bleek dat de hele rand van de voorruit slecht was, binnen en buiten. Van een stuk ijzer een passend stukje maken met 3 rondingen viel niet mee, maar met hulp van Jacco zat het eertse gedeelte er op dag 3 in, gelast, geslepen, geschaafd en natuurlijk met antiroest spray behandeld.
Aan het eind van de week is de voorruit rand weer KEI hard en zit de voorruit er weer in, volgende stap is om op zoek te gaan naar een proffesioneel lasapparaat en een ruimte (regio Eindhoven) waar gelast, geschuurd en geslepen mag worden.
Het was een fantastische week waarin ik veel geleerd heb door het zelf uit tevoeren en de goede begeleiding van cursusleider Jacco.

Groeten,
Bas van Lammeren

 

Deelrestauartie Honda Accord sedan 

 
Ik heb voor Jacco van Wel gekozen om een deelrestauratie aan mijn Honda Accord uit te voeren. Mijn beweegredenen waren o.a:

  • Een schone, opgeruimde werkplaats
  • Neemt ook de tijd voor je buiten openingstijden
  • Goede prijs
  • Het is een hele geschikte vent        

 
Achteraf kan ik niet anders dan uiterst positief reageren.
Jacco heeft de wielkasten van mijn '81-er Honda Accord sedan perfect gerestaureerd. Mooi strak afgewerkt en de wielkasten weer netjes in de body suit. Ook nog wat tips en trucs uitgewisseld. Omdat ik een kleine logistieke uitdaging had bij het brengen en halen van de auto heeft hij me zelfs van en naar huis gebracht.
Ik ben echt super tevreden. Ik kom zeker terug. 

Martijn uit Diessen

 

Tijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Voor iedereen die ook maar een kleine overweging heeft om zelf iets aan zijn geliefde klassieker te doen maar geen praktische ervaring heeft, maar deze wel wil opdoen heb ik 1 advies: Meteen inschrijven! Je zult er geen spijt van hebben.
Zelf ben ik iemand die voornamelijk zijn werk in een kantoor omgeving heeft en heb hooguit gelimiteerde klus en knutsel ervaring, eerder motorisch dan plaatwerk technisch. Wel de zin om aan de slag te gaan met slijptol, hamers en lasapparaat, maar geen idee waar ik zou moeten beginnen.
Ik heb een Austin Mini uit 1983 die al eens een keer onder handen genomen is voor een retro look en die weer wat aandacht kan gebruiken.
Na een bezoek aan de open dag en Jacco persoonlijk ontmoet te hebben zag ik dat deze vakman behalve zijn werk goed verstaat een prettig persoon is om mee te werken, nee ik zeg het verkeerd, om van te leren. Hij is een geduldige man met een goed gevoel voor humor en behalve een scherp oog voor detail, jaren ervaring heeft en veel gezien heeft. Waarschijnlijk meer dan ooit aan je eigen klassieker moet gebeuren. Meteen maar ingeschreven voor de cursus en vol ongeduld gewacht op de 1e dag.
De hele cursus was uitstekend. Doordat je eerst met beperkte middelen aan de slag gaat leer je straks in je eigen garage die vast niet zo compleet is uitgerust als die van Jacco toch verder kan gaan. Een aanrader dus!

 

Opknappen MB Marco Polo Camper 

Jacco heeft verschillende werkzaamheden aan mijn Marco Polo verricht en het resultaat mag er zijn. In één woord perfect . Voor gedegen vakwerk en kwaliteit ben je hier aan hét juiste adres. Onderschrijf eerdere positieve beoordelingen. Echt een AANRADER. 
 
Ad uit Schijndel
 

Restauratie Suburban 

Dit is het BESTE adres voor alle vormen van metaalbewerking, in 1 woord een topvakman!
Mijn Subbie ziet er nog steeds geweldig uit!
 
Groet, Ram
 

 

Restauratie Vignale

- prijs mezelf gelukkig dat deze vakman bereid was mijn auto onder handen te nemen en heb al in de wandelgangen vernomen dat, dat zelfs al tot een waardevermeerdering leidt.
- communicatie verloopt vlot en komt afspraken goed na
 
Jos van Wanrooij
Best
 

 

restauratie VWT1 doka 

Momenteel wordt mijn T1 onder handen genomen. Alles wat tot nu toe gedaan is, ziet er heel goed uit.
In goed overleg is alles mogelijk.
 
Imar Nap
Woerden
 
 
Deelname restauratiecursus april 2014

Begin April was het dan zo ver: Ik kon eindelijk met mijn Chevy bus (geen échte old-timer) richting Haaren om daar als volledige leek kennis te gaan maken met het restaureren van auto plaatwerk. Het mooie is dat je eigen auto meegaat, dus je kunt meteen aan de slag en het eindresultaat levert je ook écht iets op.
In een zeer gevariëerde en leerzame week heb ik vooral geleerd om praktisch, met weinig middelen en veel creativiteit, te werken aan mijn eigen auto. 
Passen, meten, proberen, schuren, flexen en lassen, het is allemaal meermaals de revu gepasseerd. Geen saaie theorie, maar in plaats daarvan een goed voorbeeld van Jacco krijgen en dan zelf aan de slag.  Alles op een hele relaxte manier, en we hebben veel gelachen samen met Ton en Leo.
Aan het einde van de week de linkse onder/ zijkant van mijn bus vernieuwd, en ik ben vol vertrouwen en goede moed om de rechterkant thuis zelf aan te pakken. Omdat je het écht allemaal zélf doet (“Gewoon maken” zou Jacco zeggen) leer je er ook écht van, en inmiddels heb ik na wat advies van Jacco mijn eigen las-apparaat aangeschaft om thuis verder te kunnen.
Kortom, een absolute aanrader voor iedereen: niet twijfelen, meteen  inschrijven en “gewoon maken” die hap.
 
Michel Gerelings